İBB Mahalle Evlerinde Toplum Yararına Çalışmalar

ArelTOÇMER

İBB Mahalle Evleri, mahalle ölçeğinde kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin belediye hizmetlerine ve sosyal hizmetlere hak temelli erişebilmesi açısından büyük öneme sahiptir. Bu kuruluşlarda mahalle kültürü üzerinden hareket ederek toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Üniversitelerin, yerel yönetimler tarafından toplum kesimlerine sunulan bu hizmetlerin güçlendirilmesinde sorumluluğu olduğu düşünülmektedir. Bu çerçevede Üniversitemiz ve İBB Mahalle evleri ortaklığında gerçekleştirilecek toplum yararına çalışmaların toplumsal gelişime katkı sunacağı, Üniversite ve yerel yönetimler arasındaki ortaklığa örnek oluşturabileceği düşünülmektedir.

İBB Mahalle Evlerine katkı sunmak amacıyla planlanan etkinlikler ArelTOÇMER, İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet ve Yaşam Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilecektir. Üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencileri, yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde toplum yararına çalışmalara katkı sunması ve aşağıdaki etkinliklerin gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır:

• Çocuklarla kitap okuma ve yazarlarla tanışma etkinlikleri gerçekleştirilmesi
  • Oyuncak kütüphanesine destek kampanyası düzenlenmesi
  • Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalık artırıcı etkinlikler düzenlenmesi
  • Çocuk istismarı konusunda farkındalık artırıcı etkinlikler düzenlenmesi
  • İBB Mahalle Evlerinde çalışan sosyal çalışmacılara ve diğer meslek elemanlarına süpervizyon verilmesi
Ek 3_2
Ek 3_1

Tavşan Bıdıbık ve Kafeste Bir Orman kitaplarının yazarı Doç. Dr. Seher Cesur Kılıçaslan, Çengelköy Mahalle Evinde çocuklarla kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Ek 4_1
Ek 4_2

İstek Acıbadem Okullarında 4 yaş grubu çocuklarla yazar etkinliği. Birlikte Tavşan Bıdıbık Hastalanıyor kitabını okuduk.